Επισκέπτες

060198
σήμερα
χθες
αυτή τη βδομάδα
αυτό το μήνα
τον προηγούμενο
όλες τις μέρες
47
77
259
861
1604
60198

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Ώρα Ελλάδας

Γιορτή χριστιανοσύνης και παιδείας

 

29 Ιανουαρίου 2016

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος(αν και η ημέρα εορτής είναι στις 30 Ιανουαρίου)ολόκληρη η σχολική κοινότητα της Βαμβακούς παραβρέθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να τιμήσει τους Τρεις Ιεράρχες. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος έδρασαν σε τόπους πολύ μακρινούς και σε εποχές παλαιότερες, αλλά η διδασκαλία τους μοιάζει να απευθύνεται αποκλειστικά σε μας.
Μας συμβουλεύουν λοιπόν να διδάσκουμε στα παιδιά με το παράδειγμά μας και να τα παρηγορούμε κι όχι μόνο να τα μαλώνουμε. Μας προτρέπουν να επιλέγουμε μόνο τα χρήσιμα και να παραμένουμε κοντά τους για να τα βοηθήσουμε σε όλες τους τις δυσκολίες. Από την άλλη μεριά και τα παιδιά δε θα πρέπει να απογοητεύονται τόσο πολύ αλλά ούτε και να έχουν υπερβολικό θάρρος, γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα βρεθούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Αυτά και άλλα πολλά διδάγματα περιείχε και η ομιλία που εκφωνήθηκε στην εκκλησία από τη φιλόλογο του Γυμνασίου, κα Μπάφα Ασημίνα. Μετά την αρτοκλασία τα παιδιά του Γυμνασίου παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου τους ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας για τους μαθητές του Γυμνασίου. Οι τυχεροί της χρονιάς είναι: από την Α' Γυμνασίου ο Δαμνιανίδης Χαράλαμπος, από τη Β' Γυμνασίου η Μαρία Ζίγρα και από τη Γ' Γυμνασίου η Πόπη Γεωργολοπούλου.

 

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2015

Την ξεχωριστή ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών κι επομένως της σημαντικότερης γιορτής της εκπαίδευσης επέλεξε συμβολικά αυτήν τη χρονιά το γυμνάσιό μας για να κόψει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους/τις μαθητές/τριες και το Σύλλογο των Διδασκόντων.
Πρώτα πρώτα σύσσωμο το σχολείο έδωσε το παρόν στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και ομιλία για τη ζωή και το θεάρεστο έργο των τριών φωστήρων της εκκλησίας. Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε όλοι στον κεντρικό χώρο του σχολείου όπου παρακολουθήσαμε ένα αφιέρωμα στη δράση των τριών προστατών των γραμμάτων.
Με την ευχή το παράδειγμά τους και οι νουθεσίες τους για υγιή πνευματική ζωή και ουσιαστική ψυχική καλλιέργεια να αποτελούν οδηγό μας και στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον διευθυντή κ. Κων/νο Παπαποστόλου. Και το χαμόγελο δεν άργησε να εμφανιστεί στο πρόσωπο των τυχερών που βρήκαν το φλουρί των τάξεών τους: ο Μιχάλης Κιοσέ από την Α' τάξη, η Ευαγγελία Ξυνογαλά από την Β' τάξη και η Ιωάννα Θεοχάρη από την Γ' τάξη αναδείχθηκαν τα τρία «χρυσά» παιδιά της χρονιάς και στα οποία ευχόμαστε ολόψυχα να απολαύσουν κι άλλες επιτυχίες στη φετινή μαθητική τους πορεία.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου: Αέρα από το «στούντιο» της Βαμβακούς

         Έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο διάλεξαν οι μαθητές/-τριες του Γυμνασίου Βαμβακούς για να ζωντανέψουν τα γεγονότα του Β? Παγκοσμίου πολέμου και τις σκοτεινές στιγμές που έζησαν οι Έλληνες το 1940.Στον κεντρικό χώρο του σχολικού κτιρίου δημιούργησαν ένα τηλεοπτικό στούντιο με τεχνικούς ήχου και εικόνας, δημοσιογράφους και καλεσμένους σε μια φανταστική τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στον πόλεμο και τους ανθρώπους που εξελίχθηκαν σε θύτες και θύματα μιας πανανθρώπινης τραγωδίας.

         Πραγματικά τα παιδιά με την ερμηνεία τους έκαναν τους παρευρισκόμενους να μεταφερθούν στο αλβανικό μέτωπο, αργότερα στην εποχή της κατοχής και φυσικά στο παρόν με σχόλια και σκέψεις των ίδιων των «δημοσιογράφων» καθώς έβλεπαν τα γεγονότα με το πρίσμα και τις ιδέες των σύγχρονων εφήβων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εορτή της Αγίας Σκέπης, η οποία καθιερώθηκε να τιμάται ταυτόχρονα με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η Παναγία υπήρξε προστάτης και οδηγός των στρατιωτών στις κρίσιμες στιγμές.

       Άλλη μια ευχάριστη και συγκινητική στιγμή ήταν η επίδοση των αριστείων και βραβείων προόδου στους/στις μαθητές/-τριες του Γυμνασίου που διακρίθηκαν κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Επίσης ο διευθυντής κ. Βασίλειος Κατμέρος παρέδωσε τη σημαία του σχολείου στις σημαιοφόρους Αρσενοπούλου Αντωνία(για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου) και Τζιλήρα Παρασκευή(για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου).Στο μήνυμα που απηύθυνε προς τους παρευρισκόμενους τόνισε τη σημασία να διατηρηθεί το εθνικό όραμα και να παραμείνει, παρά τις δυσκολίες των καιρών, η νέα γενιά αισιόδοξη και δημιουργική.

       Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τις εκπαιδευτικούς κα Βαδόλα Π. και κα Καφετσιούλη Ευ. για την επιτυχημένη διοργάνωση της γιορτής και φυσικά τα παιδιά τα οποία με τη ζωντάνια και την πρωτότυπη παρέμβασή τους μετέτρεψαν μια σχολική γιορτή σε ουσιαστική επέτειο. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς, μαθητές/-τριες προηγούμενων ετών και τον τέως διευθυντής κ. Παπαποστόλου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο σχολείο

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που σχεδιάστηκε από τις καθηγήτριες του σχολείου Βαδόλα Παναγιώτα και Μπάφα Ασημίνα.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου και ειδικά οι μαθητές της Α΄ τάξης παρουσίασαν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, της Β΄ τάξης παρουσίασαν ένα Χριστουγεννιάτικο σκετς και της Γ΄ τάξης τραγούδησαν τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Απονεμήθηκαν τρία λογοτεχνικά διηγήματα στους μαθητές που έγραψαν, κατά τη κρίση των παραπάνω φιλολόγων καθηγητριών, τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές του Διευθυντή και των καθηγητών του σχολείου για Καλά Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και προκοπή.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Το κόψιμο της πίτας για τον καινούργιο χρόνο και η νέα επιγραφή του σχολείου

Έγινε την Τετάρτη 22 του Γενάρη στο σχολείο το κόψιμο της πίτας για τη νέα χρονιά με πολλές ευχές για υγεία, ειρήνη, αγάπη, πρόοδο και προκοπή από τον Διευθυντή και τους καθηγητές προς τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, με την τύχη να ευνοεί τις μαθήτριες Αποστολίδη Άρτεμη, Αλτάνη Δήμητρα και Ξυνογαλά Εύα με ένα αναμνηστικό δώρο.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας και για τον Σύλλογο των Διδασκόντων του Γυμνασίου. Έγινε επίσης και η ανάρτηση στο κτίριο του σχολείου της νέας επιγραφής, ιδέα της μαθήτριας της Α΄ τάξης Κωνσταντίνας Θεοχάρη που την βοήθησε στην υλοποίησή της καλλιτεχνική ομάδα μαθητών.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις παραπάνω δραστηριότητες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γυμνάσιο Βαμβακούς
Βαμβακού Φαρσάλων
Τ.Κ. 40300
Τηλ. & Fax: 2491041550