Επισκέπτες

061661
σήμερα
χθες
αυτή τη βδομάδα
αυτό το μήνα
τον προηγούμενο
όλες τις μέρες
82
31
262
1245
1079
61661

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ώρα Ελλάδας

«Τα παιδιά της χορωδίας» - Κριτική από τα παιδιά ...της Βαμβακούς


Στα πλαίσια της Ημέρας σχολικού αθλητισμού οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν μια κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Τα παιδιά της χορωδίας».
Το περιεχόμενο της ταινίας είχε ως εξής: Το 1948 ο Ματιέ, ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σε επαρχιακό σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Παρά τις αντιρρήσεις του αυταρχικού διευθυντή, οργανώνει μια χορωδία και μέσα από τη μουσική προσπαθεί να αναμορφώσει τις ψυχές των ατίθασων μαθητών. Μια μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία. υποψήφια για Όσκαρ τραγουδιού και ξενόγλωσσης ταινίας.
Μετά την παρακολούθηση της ταινίας η Ομάδα θεάτρου/κινηματογράφου μοίρασε στους/στις μαθητές/-τριες ένα ερωτηματολόγιο η επεξεργασία του οποίου κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:
1) Τα παιδιά βαθμολόγησαν την ταινία από καλή έως εξαιρετική(η μεγάλη πλειοψηφία), ενώ κανείς δεν τη χαρακτήρισε μέτρια ή άσχημη.
2) Ο αγαπημένος ήρωας των περισσοτέρων ήταν ένας μικρός πρωταγωνιστής, ο Κλεμάν Πετιτ γιατί όπως τον χαρακτήρισαν εμφανίζεται να είναι έξυπνος, γλυκός, σεμνός, απλός, ήσυχος, προικισμένος με παιδιάστικη αθωότητα και πολύ ωραία φωνή. Επίσης συμπαθής είναι και ο πρωταγωνιστής Πεπινό , ενώ τρίτος στις προτιμήσεις των παιδιών είναι ο επιστάτης δάσκαλος της μουσικής με την καλοσύνη και τις γνώσεις τους καθώς και με τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο πλησιάζει τους μαθητές.
3) Ο ήρωας που έκανε αρνητική εντύπωση σε όλους ήταν ο διευθυντής του σχολείου τον οποίο χαρακτήρισαν ως εγωιστή, κακό, υπερβολικά αυστηρό, βίαιο, άδικο, αυταρχικό, τυφλωμένο από τον εγωισμό του ακόμα και μπροστά σε κάτι θετικό.
4) Τα μηνύματα που μπορούσε να αντλήσει κανείς από την ταινία ήταν πραγματικά πολλά και εντυπωσιακά:
-Η μουσική μας απελευθερώνει από τα προβλήματά μας.
-Η μουσική μας ενώνει.
-Η φιλία και η συνεργασία βοηθά στην επίτευξη κοινών στόχων.
-Ο καθένας μέσα από προσπάθεια μπορεί να βελτιώσει την προσωπικότητά του.
-Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.
-Η γνώση βελτιώνει τον άνθρωπο.
-Όταν κάνει κανείς ένα καλό μπορεί να έχει προσωπικό κόστος.
-Σε άλλες εποχές τα σχολεία ήταν πιο αυστηρά και λιγότερο δημοκρατικά.
-Ο καθένας μας μπορεί να κρύβει μέσα του κάποιο ταλέντο.
-Οι σωματικές ποινές είναι απάνθρωπες.
-Η δύναμη της μουσικής μεταμορφώνει εσωτερικά τον άνθρωπο.
5) Ολοι/-ες οι μαθητές/-τριες θα πρότειναν την ταινία σε φίλους/-ες γιατί κρίνουν πως είναι γεμάτη ηθικά διδάγματα, συγκινητική αλλά και ψυχαγωγική.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γυμνάσιο Βαμβακούς
Βαμβακού Φαρσάλων
Τ.Κ. 40300
Τηλ. & Fax: 2491041550